×
Contact E-mail

Process Control & Optimization Engineer

Ga jij voor maximaal meer?

Sitech Services helpt bedrijven in de procesindustrie, de chemische industrie en de energiesector om te groeien en zich te ontwikkelen. We ondersteunen hen met onze unieke diensten en de nieuwste technologieën, waarbij we expertise, innovatie en verregaande digitalisering inzetten als tools om voorop te lopen. Nu en in de toekomst. En altijd samen met onze klanten en leveranciers. Elke dag weer zó performen dat ánderen er beter door worden, dat is onze missie. We analyseren en optimaliseren om het resultaat van onze klanten te maximaliseren, zodat ze hun voorsprong kunnen behouden. Daarmee zijn we dé toonaangevende technologie partner die het maximale uit elke fabriek en plant haalt in termen van prestaties én rendement.  

Momenteel zijn wij op  zoek naar een:

Process Control & Optimization Engineer

Jouw uitdaging

Hoe optimaal kun jij de procesbesturing van de fabriek laten functioneren? Het definiëren, implementeren en onderhouden van basic en advanced procesbesturingsstrategieën is waar jij voor staat. Ooit gedacht dat je een sleutelrol zou spelen bij een aantal topproducenten in de chemische industrie?

Je optimaliseert de productieprocessen door toepassing van Process Control en dat in een steeds verder digitaliserende wereld. Je maakt de link tussen het proces en de besturing.

Natuurlijk doe je dit niet alleen, maar word je omringd door andere zeer kundige professionals. Dat maakt werken bij Sitech uniek. Nergens in Nederland vind je zo een groep professionals die samenwerken binnen 1 bedrijf aan 1 doel, onze klanten optimaal te laten presteren.

Hoe ga jij bijdragen

 • Je bent als Process Control & Optimization Engineer verantwoordelijk voor het definiëren, implementeren en onderhouden van basic en advanced procesbesturingsstrategieën;
 • Je identificeert en werkt verbeteringen uit op het gebied van procesbesturing en automatisering;
 • Je werkt nauw samen met procestechnologen, projecten, ICT en onderhoud om te komen tot optimale procesbesturing van de fabriek;
 • Jij zult ook specifiek worden ingezet om de expertise van Sitech op het gebied van procesbesturing te vermarkten, ook buiten de huidige klantenbasis van Sitech.

Jouw ideale achtergrond

 • Je beschikt over een afgerond MSc level of gelijkwaardig werk- en denkniveau (denk aan Natuurkunde, Mechanical Engineering, Chemical Engineering,  Electrotechnical Engineering of Wiskunde);
 • Je hebt kennis van procesbesturing met affiniteit voor chemische technologie óf chemische technologie met affiniteit voor procesbesturing;
 • Je hebt meerdere jaren ervaring in procesbesturing, chemische technologie en/of procesautomatisering;
 • Je bent bereid te investeren in de eigen expertise en deze functie meer dan 5 jaar te bekleden;
 • Je ervaring met DCS systemen is een pré;
 • Je ervaring met Model Predictive Control, alarm management en/of control loop performance management is een pré;
 • Je ervaring in het werken voor meerdere klanten is een pré.

Jouw sterke eigenschappen

 • Je hebt sterke conceptuele vaardigheden en een analytisch vermogen waarmee je complexe uitdagingen aangaat;
 • Je grijpt in waar nodig als het te bereiken resultaat in gevaar komt;
 • Je bent een teamplayer en kunt goed communiceren met verschillende partijen (management, productie, engineering, technologie, onderhoud).
 • Afspraak is afspraak zit bij jou in de genen.

Jouw reactie

Als je voldoet aan het hierboven beschreven profiel en je bent geïnteresseerd in deze functie reageer dan via de sollicitatiebutton. Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure dan kun je contact opnemen met Maurice Beltgens, Business Partner Talent Acquisition, Engagement & Development, Tel: 06 229 32 579, Recruitment. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jack Snellen, Manager Process Control, tel: 06 229 04 665

Jouw Beloning

Als je bij Sitech werkt, krijg je niet alleen een goed salaris. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij goed in je vel zit, blijft ontwikkelen en nog lang met plezier naar je werk komt. Dus als je kiest voor Sitech, reken dan op één van de beste arbeidsvoorwaarden uit de regio.

 • Geen 12, maar 14 maanden salaris (min. 4.702,- en max.  5.986,-); Extra maand in mei én in november
 • Persoonlijk budget ter waarde van 13 dagen; Hierbij kies je zelf of je het laat uitbetalen of dat je er extra verlof van koopt
 • Veel oog voor vitaliteit, groei en (persoonlijke) ontwikkeling; Wij zijn aangesloten bij GoodHabitz & ODS (Ontspanning Door Sport). Hierdoor blijf jij vitaal en fit, door een combinatie van activiteiten en adviezen op het gebied van beweging, ontspanning, voeding en mindset.

Daarnaast ontvang je conform de CAO van Sitech Services een marktconform basissalaris, aangevuld met een aantrekkelijke bonusregeling (gemiddeld 4% en maximaal 6%). We hebben een goede verlofregeling met de mogelijkheid tot het aankopen van extra vrije dagen, een collectieve ziektekostenverzekering (uitsluitend korting op aanvullende en tandartsverzekering), een marktconforme pensioenregeling, een prima studiekostenregeling om je verder te ontwikkelen én een verhuisregeling voor mensen woonachtig buiten de regio. Daarnaast zijn we een stabiele organisatie en zijn mensen gemiddeld 15 jaar bij ons in dienst. Zoals je ziet werken onze collega’s graag bij Sitech en is de uitstroom erg laag.

Maximize with us

Deel deze pagina