×
Contact E-mail

Vakspecialist Chemie Vakbekwaam

Sitech Services helpt bedrijven in de procesindustrie, de chemische industrie en de energiesector om te groeien en zich te ontwikkelen. We ondersteunen hen met onze unieke diensten en de nieuwste technologieën, waarbij we expertise, innovatie en verregaande digitalisering inzetten als tools om voorop te lopen. Nu en in de toekomst. En altijd samen met onze klanten en leveranciers. Elke dag weer zó performen dat ánderen er beter door worden, dat is onze missie. We analyseren en optimaliseren om het resultaat van onze klanten te maximaliseren, zodat ze hun voorsprong kunnen behouden. Daarmee zijn we dé toonaangevende technologie partner die het maximale uit elke fabriek en plant haalt – in termen van prestaties én rendement.

Momenteel zijn wij op zoek naar een:

Vakspecialist Chemie Vakbekwaam

Jouw uitdaging

Fire Brigade & Security (FB&S) levert 24 uur per dag, 7 dagen per week, industriële brandweer- en securityzorg op het Chemelot terrein in Geleen. Hier beschermen we mens en fabriek tegen brand, ongevallen en security incidenten en doen we er alles aan om de gevolgen van incidenten voor de omgeving en het milieu te beperken.

Dagelijks instaan voor de veiligheid van duizenden mensen. Binnen FB&S zijn wij trots op het vak, loyaal aan elkaar en aan de site. Wij lossen problemen op en kunnen dingen die niemand anders kan. Dat is uniek! Maar we gaan nog een stap verder, wij willen dé partner in integrale dienstverleningsconcepten op het gebied van safety en security in een industriële en research omgeving worden. Dat betekent een sterke focus op kerntaken en vanuit een zakelijk en professioneel handelen de transitie maken van een bedrijfsbrandweer naar een brandweer- en beveiligingsbedrijf! Cruciaal in deze transitie is de vakbekwaamheid van onze medewerkers. Een fikse uitdaging waar wij jou hard voor nodig hebben! Bouw jij mee aan hét brandweerbedrijf van de toekomst door te zorgen dat onze mensen op het juiste moment de juiste opleiding en training krijgen?

Hoe ga jij bijdragen?

Ontwikkelingen op het Chemelot terrein op het gebied van energietransitie volgen zich in rap tempo op. Als vakspecialist chemie vakbekwaamheid zorg jij ervoor dat het team vakbekwaam de aansluiting heeft en betrokken is bij de nieuwste ontwikkelingen. Jij bent in staat om de ontwikkelingen naar oefenen en trainen van de bedrijfsnoodorganisatie en de brandweer te vertalen.

Daarnaast:

 • Stel je, in samenwerking met je collega’s vakbekwaam, een integrale opleidingsplanning op waarbij je  rekening houdt met alle wet- en regelgeving en gewenste en benodigde competenties van onze medewerkers;
 • Evalueer je de effectiviteit van de trainingen en doe je gerichte verbetervoorstellen aan het hoofd vakbekwaam zodat processen en procedures gericht op vakbekwaamheid continue geoptimaliseerd worden
 • Ben je te allen tijde op de hoogte van ontwikkelingen in de chemische industrie, die je weet te vertalen in praktische toepassingen en trainingen in leerprogramma’s voor de brandweer en de bedrijfsnoodorganisatie van het Chemelot terrein.
 • Je weet van aanpakken en kunt mensen inspireren en motiveren.
 • In deze functie rapporteer je aan het hoofd vakbekwaam.

Jouw ideale achtergrond

 • Je hebt aantoonbaar HBO werk en denkniveau;
 • Je bent een specialist op chemische aspecten (minimaal adviseur gevaarlijke stoffen);
 • Je hebt affiniteit met de brandweer (is een pré);
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het  implementeren en uitvoeren van (vakbekwaamheid) processen en trainingen;
 • Je beschikt over didactische vaardigheden;
 • Je legt gemakkelijk contacten en je bent een echte verbinder;
 • Je bent resultaatgericht, communicatief sterk en werkt graag in teamverband.

Jouw beloning

 • Geen 12, maar 14 maanden salaris (minimaal € 3.693 en maximaal  4.527); Extra maand in mei én in november;
 • Persoonlijk budget ter waarde van 13 dagen; Hierbij kies je zelf of je het laat uitbetalen of dat je er extra verlof van koopt;
 • Veel oog voor vitaliteit, groei en (persoonlijke) ontwikkeling; Wij zijn aangesloten bij GoodHabitz & ODS (Ontspanning Door Sport). Hierdoor blijf jij vitaal en fit, door een combinatie van activiteiten en adviezen op het gebied van beweging, ontspanning, voeding en mindset.

Jouw reactie

Als je voldoet aan het hierboven beschreven profiel en je bent geïnteresseerd in deze functie, reageer dan via de sollicitatiebutton voor 2 Oktober 2023.

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Mourk Koppen, hoofd vakbekwaam, tel: 06 54366780. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marjolein Beckers, Recruiter. Tel.: 06 82508902.

Maximize with us

Deel deze pagina