Vacature Maintenance Traineeship Elektrotechniek / Instrumentatie

Heb jij een affiniteit met elektrotechniek en kun je overweg met een beetje spanning? Wil jij werken in de techniek en je verder ontwikkelen als monteur binnen de Elektrotechniek en Instrumentatie en haal jij constant het beste uit jezelf? Dan is dit Traineeship tot Maintenance Technician E&I, wellicht de perfecte stap voor jou.

Solliciteer direct

Ga jij ook voor maximaal meer?

Werken bij Sitech Services is niet zomaar een baan. Sitech helpt bedrijven in de procesindustrie, de chemische industrie en de energiesector om te groeien en zich verder te ontwikkelen. We ondersteunen hen met onze unieke diensten en de nieuwste technologieën, waarbij we expertise, innovatie en verregaande digitalisering inzetten als tools om voorop te lopen. Nu en in de toekomst. En altijd samen met onze klanten en leveranciers. Elke dag weer zó performen dat ánderen er beter door worden, dat is onze missie. We analyseren en optimaliseren om het resultaat van onze klanten te maximaliseren, zodat ze hun voorsprong kunnen behouden. Daarmee zijn we dé toonaangevende technologie partner in regio Sittard – Geleen, Heerlen, Maastricht, Roermond en omstreken. Sitech haalt het maximale uit elke fabriek en plant in termen van prestaties én rendement. Om onze opdrachtgevers te ondersteunen op het gebied van onderhoud, bieden we je bij Sitech een:
 

Traineeship Maintenance Technician Elektrotechniek / Instrumentatie

Jouw uitdaging; Technisch onderhoud, revisie en modificatie.

Het fit houden van de fabrieken van onze opdrachtgevers is meer dan het uitvoeren van een paar testmetingen en preventief onderhoud. Onze missie is dat onderhoud van wereldklasse moet zijn! Vandaar dat wij starten met een traineeship samen met onze partner Vakwijs. Na jouw traineeship kun jij jouw carrière voortzetten als Technician Elektrotechniek en Instrumentatie binnen de BU Maintenance. Heb je grotere ambities? Ben jij die collega die steeds verder wilt groeien? Die steeds in zichzelf investeert om nieuwe vaardigheden te leren? Dan kom maar op! Jouw verdere groei heb jij daarna helemaal zelf in de hand! Get in the drivers seat en bepaal je eigen koers.

Als Maintenance Trainee ben je werkzaam in een van onze uitvoerende teams. Samen met onze ervaren (senior) Technicians Elektro en Instrumentatie ben je verantwoordelijk voor het onderhoud, verhelpen van storingen en uitvoeren van reparaties / revisies aan sensoren en actoren ( pneumatisch / hydraulisch / elektrisch en digitaal ), procesbesturingssystemen ( DCS / PLC ), energieverdelers en elektromotoren. Dit doe je aan de hand van preventieve / predicatieve plannen en meldingen. Samen met onze ervaren technici ga je dagelijks de fabriek in, met als doel om de betrouwbaarheid van de installaties te verbeteren. Eerst in teamverband en later meer zelfstandig. Jij en je team hebben een cruciale rol en jullie zorgen dat onnodige stilstand van elektrische installaties voorkomen kan worden.

Naast de praktijk ervaring binnen onze teams ga je via Vakwijs aanvullende opleidingen volgen, zodat jij een échte specialist wordt in het Elektrotechniek én Instrumentatie vakgebied! Bij Sitech vinden wij jouw persoonlijke ontwikkeling en investering in opleidingen net zo belangrijk als jij, dus er wordt specifiek voor jou (vooraf) een opleidingsprogramma op maat samengesteld. Hoe cool is dat?!

Heb je grotere ambities? Ben jij die collega die steeds verder wilt groeien? Die steeds in zichzelf investeert om nieuwe vaardigheden te leren? Graag! Dan kom maar op! Want daarna heb je jouw verdere groei helemaal zelf in de hand! Get in the drivers seat en bepaal je eigen koers...

Hoe ga jij bijdragen

 • Je zorgt dat de aan jouw toegewezen werkzaamheden goed worden uitgevoerd, netjes worden teruggekoppeld en verwerkt in het onderhoudssysteem;
 • Je hebt de drive om continu te verbeteren;
 • Je voelt je verantwoordelijk voor de installatie waaraan je werkt;
 • Uiteindelijk ben je zelf in staat om beslissingen te nemen met betrekking tot reparaties en het oplossen van storingen binnen de plant.

Jouw ideale achtergrond

 • Je hebt een technische opleiding afgerond in de richting van Elektrotechniek / Instrumentatie met minimaal mbo 3 niveau. Mocht je deze niet hebben afgerond, kan een BBL leerwerktraject tot de mogelijkheden behoren.
 • Je bent in het bezit van VCA (pré), of bent bereid dit te behalen;
 • Ervaring met onderhoud / maintenance binnen de procesindustrie is een pré;
 • Je bent resultaatgericht;
 • Je bent in staat om helder te communiceren;
 • Je bent in staat om problemen op te lossen;
 • Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Je bent bereid tot het volgen van specifieke (interne) opleidingen.

Van sollicitatie naar vaste baan in 5 stappen

 • STAP 1: Selectiegesprek met recruiter

 • STAP 2: Kennismakingsgesprek bij vakwijs, inclusief online test (Goflex Talentpitch)

 • STAP 3: Talentpitch succesvol doorlopen?
  Kennismaking bij Sitech en gesprek met hiring manager

 • STAP 4: Vervolggesprek bij Sitech met vakinhoudelijk specialist

 • STAP 5: Beiden nog enthousiast?
  Dan is je laatste stap het arbeidsvoorwaardengesprek bij Sitech

What's in it for you?

Als je bij Sitech werkt, krijg je niet alleen een goed salaris. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij goed in je vel zit, blijft ontwikkelen en nog lang met plezier naar je werk komt. Dus als je kiest voor Sitech, reken dan op één van de beste arbeidsvoorwaarden uit de regio.

Wat dacht je hiervan?

 • Geen 12, maar 14 maanden salaris; Extra maand in mei én in november
   
 • Persoonlijk budget ter waarde van 13 dagen; Hierbij kies je zelf of je het laat uitbetalen of dat je er extra verlof van koopt
   
 • Veel oog voor vitaliteit, groei en (persoonlijke) ontwikkeling; Wij zijn aangesloten bij GoodHabitz & ODS (Ontspanning Door Sport). Hierdoor blijf jij vitaal en fit, door een combinatie van activiteiten en adviezen op het gebied van beweging, ontspanning, voeding en mindset.

Daarnaast ontvang je conform de CAO van Sitech Services een marktconform basissalaris, aangevuld met een aantrekkelijke bonusregeling (gemiddeld 4% en maximaal 6%). We hebben een goede verlofregeling met de mogelijkheid tot het aankopen van extra vrije dagen, een collectieve ziektekostenverzekering, een marktconforme pensioenregeling, een prima studiekostenregeling om je verder te ontwikkelen én een verhuisregeling voor mensen woonachtig buiten de regio. Daarnaast zijn we een stabiele organisatie en zijn mensen gemiddeld 15 jaar bij ons in dienst. Zoals je ziet werken onze collega’s graag bij Sitech en is de uitstroom erg laag.

Wat zeggen onze collega's?

Wij begrijpen het helemaal. Ook al zeggen we zo vaak hoe leuk en uitdagend het is om bij Sitech te werken... Jij wilt weten wat onze collega’s nu écht vinden van het werken bij Sitech. Bekijk hier de ervaringen van John ( ervaren Maintenance Technician ) en Youri ( Maintenance Technician ) die al meerdere jaren in dienst zijn en onderschrijven wat werken bij Sitech voor hun betekent:

Bekijk hier meer ervaringen van collega's:

Marjolein Beckers, recruiter procestechniek, geleen, sittard, limburg

Enthousiast geworden?

Voldoe je niet 100% aan ons gestelde profiel? Geen probleem!
Want naast deze harde criteria hechten wij veel waarde aan karakter en persoonlijkheid. Dus ben jij ook gewoon een fijne collega met een zelfstandige houding, die oplossingsgericht is, secuur werkt en een flexibele instelling heeft? En beschik je daarnaast over een grote portie doorzettingsvermogen en ben je een teamplayer? Dan gaan we zeker graag met jou het gesprek aan.

Interesse? Reageer dan via de mailbutton aan de onderkant van de pagina en stuur ons je CV en motivatie toe!

Wil je meer inhoudelijke informatie over deze vacature neem dan contact op met Patrick Sanders, Manager Execution, Tel: 06 226 00 228.

Heb je nog vragen over de procedure of wil je graag solliciteren? Dan kun je contact opnemen met Marjolein Beckers, Recruiter: Tel: 06 825 08 902.