×
Contact E-mail

"Door mijn traineeship ervaar ik wat nu écht bij mij past"

De connectie met de fabriek, dat is wat Inge Hoedemakers (26 jaar) met name drijft in haar werk als Young Technical Talent bij Sitech. “Ik heb het HBO Chemisch Technology gevolgd en vervolgens nog een Master Chemisch Technology afgerond in Eindhoven. Die feeling met de fabriek waar alles gebeurt en waar je met je neus er bovenop staat, daar word ik enthousiast van.”

Na haar studie startte Inge bij een engineering bureau, maar dat vond ze te abstract. “Bij de keuze voor mijn studie sprak ik iemand die vertelde over het productieproces van paracetamol in een fabriek. Dat leek mij boeiend zo’n fabrieksomgeving; wat gebeurt er nou echt in die fabriek? Dat contact met de fabriek miste ik in mijn toenmalige werk. Daarom zocht ik verder en koos ik voor Sitech.”

Ik ben een spin in het web: ik breng iedereen bij elkaar om samen tot de beste oplossing te komen.
Inge Hoedemakers, Chemical engineer

Het valt nog niet mee om haar rol in het kort te omschrijven. “Ik ben nu werkzaam in een ammoniakfabriek waar ik medeverantwoordelijk ben voor een zo veilig en efficiënt mogelijk productieproces. Daarbinnen vervul ik de rol als tweedelijns technoloog. Mijn collega van de eerstelijns gaat als eerste na waarom het proces wordt verstoord; dat kan bijvoorbeeld een defecte klep zijn. Mocht de oplossing voor dit probleem niet direct voorhanden zijn, dan word ik als tweedelijns technoloog ingeschakeld en ga ik op zoek naar de oorzaak van het probleem. Dat doe ik niet alleen;  hierbij betrek ik mijn collega’s met hun eigen kennis en ervaringen om zo samen tot de beste oplossing te komen. Naast veel papierwerk, ga ik met mensen in gesprek en loop ik mijn rondes door de fabriek.”

Sitech zit bij diverse fabrieken: dat is voor mij een unieke leeromgeving.

Vanwege haar rol heeft ze veel contact met collega’s. “Bij Sitech heerst een open cultuur: jong en oud werkt samen. Ik als nieuwe technoloog kan veel leren van de ervaren collega’s om me heen. Daarnaast hebben we bij Sitech diverse fabrieken: zo kunnen we bij het zoeken naar een oplossing ook leren van de andere projecten. Er is een groot netwerk van ervaren mensen waar je gebruik van kunt maken. Die crossover ervaring maakt Sitech tot een unieke leeromgeving.”

Door mijn traineeship ervaar ik wat nu écht bij mij past.

In september is Inge gestart met haar traineeship binnen het Sitech Young Talent Program. “Hiermee krijg ik de kans om 2 jaar lang op 3 diverse plekken binnen Sitech te werken. Ik kan zelf aangeven waar mijn interesse ligt om in de praktijk te ervaren hoe het werk is en om bewuste keuzes te maken welke richting ik uit wil gaan. Ik krijg per project een buddy, zodat ik voldoende begeleiding krijg en daarnaast nog een persoonlijke coach die ik maandelijks spreek. Zo kan ik na die 2 jaar zelf beslissen welke functie ik graag wil uitoefenen.” Heeft Inge al een specifieke positie voor ogen? “Uiteindelijk wil ik graag technoloog worden, maar of die rol ook écht bij me past, daar kom ik via mijn traineeship achter.”

Raak geïnspireerd door de verhalen van onze mensen

Do you want to learn how to maximize with Sitech?

Discover our Internships

For questions contact Josien Starink

josien.starink@sitech.nl     +31 (0)46 476 60 66

Deel deze pagina