×
Contact E-mail

"Ik vind het boeiend hoe technologie iets voor de échte wereld kan betekenen"

Sara Vanderheyden rolde na haar afstuderen als Ingenieur Nucleaire Technologie gelijk door in het onderzoek. Aan de universiteit van Hasselt behaalde ze haar doctoraat Analytische Scheikunde. “Ik hield me het liefst bezig met toegepast onderzoek. Dingen uit de echte wereld zoals circulaire chemie en waterzuivering.” Na vijf jaar research & development had ze het laboratorium wel gezien. Via de jobsite van Chemelot kwam ze voor het eerst in contact met Sitech.

“is dit geen saaie en stoffige baan over regels en wetten?”

“Ik wist dat ik niet op zoek was naar een super technische baan. De hele dag pompen en kleppen berekenen, dat is niks voor mij. Mijn sterktes liggen in het strategisch denken, hoe kan technologie in de échte wereld iets betekenen? Dat vind ik boeiend.” Ze werd benaderd voor de positie officer environmental permitting voor de afdeling Vergunningen.”Mijn eerste reactie was sceptisch: is dit geen saaie en stoffige baan over regeltjes en wetten en kilo’s papierwerk? Het tegendeel bleek waar, het is een heel communicatieve job waarbij veel technische kennis nodig is.”

“Mijn taak is om bij te houden wat er kan en mag binnen de wetgeving.”

Onze afdeling vraagt omgevingsvergunningen aan voor nieuwe installaties en herbekijkt oude vergunningen, of ze nog aan de wet- en regelgeving voldoen. Dit doen we voor Sitech maar ook voor andere klanten op Chemelot. Mijn taak is klanten te helpen bij het opstellen van aanvragen voor omgevingsvergunningen voor chemische installaties. Ook zorg ik dat de juiste expertises bij het proces betrokken zijn. Ik ben dan een spin in het web van de technologen van Sitech. Ik ga bij iedereen ‘winkelen’ om de benodigde kennis op te halen. Zo werken hier experts op het gebied van veiligheid, geluid, natuurbescherming en water. Dat is het mooie aan werken voor Sitech, alle kennis is in huis. Naast samenwerken met experts en technologen heb ik ook veel gesprekken met overheidsinstanties zoals De Provincie en Waterschap Limburg.

“Binnen Sitech krijg je veel kansen om te specialiseren en groeien”

Onlangs heeft Sara de kans gekregen om zich ook te specialiseren in twee vakgebieden. Als eerste als expert Natuurbescherming. “Alle projecten op Chemelot die te maken hebben met bijvoorbeeld de uitstoot van stikstof of ammoniak komen nu bij mij langs.

Daarnaast is ze nu ook Programmamanager Watervergunningen. Sitech is verantwoordelijk voor alle lozingen van de site en zij moeten zorgen dat iedereen voldoet aan de wet- en regelgeving hieromtrent. Zo zijn alle fabrieken op Chemelot aangesloten op één afwateringsinstallatie. “Ik moet prioriteiten stellen, wat moeten we op de korte of lange termijn oppakken? Samen met de technologen bekijken we waar we metingen moeten uitzetten en welke vergunningen wij als eerste moeten aanvragen. Ik ben dankbaar en trots dat Sitech mij de kans heeft gegeven om met zo’n zware vergunning aan de slag te gaan. Je krijgt hier veel kansen om te groeien en te leren van de experts, dat is echt mooi!”

Raak geïnspireerd door de verhalen van onze mensen

Do you want to learn how to maximize with Sitech?

Discover our Internships

For questions contact Josien Starink

josien.starink@sitech.nl     +31 (0)46 476 60 66

Deel deze pagina