Incidentbestrijder bij Sitech? Dat kan!

Als Sitech leveren we 24 uur per dag, 7 dagen per week, industriële brandweer- en securityzorg op de Chemelot site in Geleen. Chemelot is ons thuis, hier beschermen we mens en fabriek en doen we er alles aan om de gevolgen van incidenten voor omgeving en milieu te beperken. Om onze dienstverlening te waarborgen starten we ieder jaar een intern opleidingstraject, de brandweerklas.De werving voor de brandweerklas van 2025 gaat weer van start! We starten met een informatieavond bij de brandweer waar we je alles vertellen over de opleidingen, de werkzaamheden die horen bij een incidentenbestrijder, wat kun je verwachten etc. Deze informatieavond vindt plaats op 20 augustus. Interesse?

Inschrijven informatieavond Brandweer

​Sitech Firebrigade & Security

Wij leveren brandweer- en security diensten, afgestemd op alle scenario's die zich op een chemiesite kunnen voordoen. We beschikken over de meest moderne middelen en voertuigen en zijn onder meer gespecialiseerd in het optreden in gaspak. Oefenen, trainen en sporten zijn onderdeel van onze dagelijkse routine. 

Veiligheid is onze topprioriteit. Om veilig op te kunnen treden bij incidenten zijn kennis van de fabrieken en de processen essentieel. Naast uitruk bij incidenten en trainingen voeren wij diverse onderhoudswerkzaamheden uit op de site. Zo werken we samen met onze collega’s binnen Sitech en zijn we goed bekend met de fabrieken. 

Volg de brandweerklas via onze vlogs

Opleiding industriële brandbestrijding

Als nieuwe collega volg je de algemene brandweeropleiding en word je opgeleid voor industriële brandbestrijding. Naast gaspakdrager, chauffeur, en voertuig bediener volg je een intern traject zodat je klaar bent voor de uitruk. Ook maak je tijdens dit traject alvast kennis met je toekomstige collega's van de brandweerploegen. 

Kennis van de techniek in ons verzorgingsgebied is essentieel. Het eerste jaar ben je daarom bezig met een intern opleidingstraject bij Sitech. Deze opleiding volg je in dagdienst en vindt plaats op externe oefencentra en op de Chemelot site. Na dit jaar ga je meedraaien op de ploeg.

Maximize with us

Meld je nu aan voor de opleidingsklas Incidentenbestrijder!

Je kunt contact opnemen met Marjolein Beckers, 06 82508902 of marjolein.beckers@sitech.nl