Vacature Maintenance Technician Rotating

Heb jij een achtergrond in werktuigbouwkunde, reeds de nodige ervaring en kun je overweg met een beetje spanning? Wil jij je nog verder ontwikkelen als monteur binnen de werktuigbouwkunde en haal jij constant het beste uit jezelf? Dan is deze functie van Maintenance Technician Rotating wellicht jouw nieuwe stap.

Solliciteer direct

Ga jij ook voor maximaal meer?

Werken bij Sitech Services is niet zomaar een baan. Sitech helpt bedrijven in de procesindustrie, de chemische industrie en de energiesector om te groeien en zich verder te ontwikkelen. We ondersteunen hen met onze unieke diensten en de nieuwste technologieën, waarbij we expertise, innovatie en verregaande digitalisering inzetten als tools om voorop te lopen. Nu en in de toekomst. En altijd samen met onze klanten en leveranciers. Elke dag weer zó performen dat ánderen er beter door worden, dat is onze missie. We analyseren en optimaliseren om het resultaat van onze klanten te maximaliseren, zodat ze hun voorsprong kunnen behouden. Daarmee zijn we dé toonaangevende technologie partner in regio Sittard – Geleen, Heerlen, Maastricht, Roermond en omstreken. Sitech haalt het maximale uit elke fabriek en plant in termen van prestaties én rendement. Om onze opdrachtgevers te ondersteunen op het gebied van onderhoud, zoeken we bij Sitech een:
 

Maintenance Technician Rotating

Jouw uitdaging; Technisch onderhoud, revisie en modificatie.

Sitech biedt als toonaangevende technology partner in de breedste zin van het woord services aan bedrijven in de petrochemische-industrie en energiesector. Ons portfolio van diensten is uniek te noemen, dit gaat van turn arounds van complete fabrieken, project management van kritische equipment tot dag dagelijks onderhoud van werktuigbouwkundige, elektrotechnische, transportsystemen en civiele installaties.

Wij werken continue aan het op peil houden van onze kennis, vaardigheden en investeren in het toepassen van nieuwe technieken en middelen om onze klanten state of art van dienst te kunnen blijven in snel veranderende marktomstandigheden en technologieën. Elke dag weer zó performen dat anderen er beter door worden, dat is onze missie.

Wij analyseren en optimaliseren om het bedrijfsresultaat van onze klanten te maximaliseren, zodat zij hun voorsprong kunnen behouden.  Daarmee zijn we dé toonaangevende technologie partner die het maximale uit elke fabriek haalt in termen van prestaties en rendement.

Het Rotating Equipment Services Center onderdeel van de Business Unit Maintenance, richt zich op het onderhouden en reviseren van; Pompen, Ventilatoren, Roerwerken en overige roterende werktuigen.

Hoe ga jij bijdragen

 • Als Technician Rotating heb je een klantgerichte denkwijze en ga je ook zodanig aan de slag, je ziet kansen bij de klanten en acteert hierop;
 • Je gaat competitief te werk en levert binnen de gestelde richttijd het werk op;
 • Je denkt proactief mee aan het verder ontwikkelen van de afdeling, o.a. door het uitbreiden van de technische vaardigheden, de te leveren diensten en het op peil houden van kennis en vaardigheden binnen de specialisatie Roterende werktuigen;
 • Je hebt een servicegerichte instelling met een krachtige wil om zaken gedaan te krijgen;
 • Afwijkingen, tekortkomingen tijdig signaleren en direct aan een passende oplossing werken
 • Je houdt order gerelateerde administratie up to date;
 • Je investeert in een constructieve samenwerking binnen de diverse afdelingen, door gezamenlijk vooraf vastgestelde doelen na te streven, bij verandering neem je het initiatief om wederzijds standpunten uit te spreken om zo naar de beste oplossing toe te werken;
 • Werkopdrachten voer je zelfstandig uit, conform de met de opdrachtgever overeengekomen kwaliteit en levertijd;
 • Veiligheid, gezondheid en milieu neem je in acht en je werkt conform de richtlijnen van Sitech en/of haar opdrachtgevers;
 • Je houdt je bezig met het de- & monteren rekening, houdend met de vereiste passingen en voorspanning van verbindingen, accurate installatie van mechanical seals;
 • Je hebt geen 8 tot 16:30 mentaliteit, bent bereid 4 a 5 zaterdagen en/ of zondagen per jaar te werken;
 • Incidenteel, bij grote verstoringen middag of nachtdienst werken, eventueel tijdelijke wachtdienst.

Jouw ideale achtergrond

 • MBO+ werk- en denk niveau, vakrichting Werktuigbouw/Operationele Techniek
 • Specialisatie in roterende werktuigen, balanceren is een pré
 • > 5 jaar werkervaring
 • VCA basis
 • In het bezit van een Flensdiploma
 • Gedegen kennis van Roterende werktuigen, waaronder pompen, ventilatoren, mixers/roerwerken, tandwielkasten pré, opbouw-, functie- en werking van roterende machines, de interne uitlijning van rotor- en stator delen,  het smeer- & regeloliesysteem, oplossingsgerichte en duurzame onderhoudsmethoden
 • Je hebt gedegen werkervaring in
  • Geometrisch meten, het interpreteren van de gemeten waarden en bepalen van goed/afkeur.
  • Visuele inspectie, de conditie bepalen bij slijtage-, schades en het doen van reparatie voorstellen. (volgens FMEA methode en relaties kunnen leggen)
 • Je hebt basis kennis meet- & regeltechniek ten behoeve van het installeren/afstellen van instrumentatie
 • Je hebt kennis van materialen en de toepasbaarheid
 • Tekeninglezen, inclusief het toepassen van normbladen en maat- & vorm toleranties is jou niet vreemd
 • Bekend met het koppelen en uitlijnen van werktuigen, met aandacht voor het uitzetten en krimpen
 • Communicatief vaardig in woord en geschrift.

Van sollicitatie naar vaste baan in 4 stappen

 • STAP 1: Selectiegesprek met recruiter
   

 • STAP 2: Kennismakingsgesprek met hiring manager
   

 • STAP 3: Vervolggesprek met vakinhoudelijk specialist
   

 • STAP 4: Beiden nog enthousiast?
  Dan is je laatste stap een arbeidsvoorwaardengesprek

What's in it for you?

Als je bij Sitech werkt, krijg je niet alleen een goed salaris. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij goed in je vel zit, blijft ontwikkelen en nog lang met plezier naar je werk komt. Dus als je kiest voor Sitech, reken dan op één van de beste arbeidsvoorwaarden uit de regio.

Wat dacht je hiervan?

 • Geen 12, maar 14 maanden salaris (minimaal 2.955,-  en maximaal 3.491,-); Extra maand in mei én in november
   
 • Verlof: 25 dagen (<45 jaar of 28 dagen (>45 jaar) en daarnaast een Persoonlijk budget ter waarde van 13 dagen; Hierbij kies je zelf of je het laat uitbetalen of dat je er extra verlofdagen van koopt
   
 • Veel oog voor vitaliteit, groei en (persoonlijke) ontwikkeling; Wij zijn aangesloten bij GoodHabitz & ODS (Ontspanning Door Sport). Hierdoor blijf jij vitaal en fit, door een combinatie van activiteiten en adviezen op het gebied van beweging, ontspanning, voeding en mindset.

Daarnaast ontvang je conform de CAO van Sitech Services een marktconform basissalaris, aangevuld met een aantrekkelijke bonusregeling (gemiddeld 4% en maximaal 6%). We hebben een goede verlofregeling met de mogelijkheid tot het aankopen van extra vrije dagen, een collectieve ziektekostenverzekering, een marktconforme pensioenregeling, een prima studiekostenregeling om je verder te ontwikkelen én een verhuisregeling voor mensen woonachtig buiten de regio. Daarnaast zijn we een stabiele organisatie en zijn mensen gemiddeld 15 jaar bij ons in dienst. Zoals je ziet werken onze collega’s graag bij Sitech en is de uitstroom erg laag.

Bekijk hier een filmpje van ons Rotating Equipment Services Center en de vlogs van onze Maintenance afdeling

Marjolein Beckers recruiter procestechniek Sitech Maintenance, Sittard, Geleen, Heerlen, Maastricht en Roermond.

Enthousiast geworden?

Voldoe je niet 100% aan ons gestelde profiel? Geen probleem!
Want naast deze harde criteria hechten wij veel waarde aan karakter en persoonlijkheid. Dus ben jij ook gewoon een fijne collega met een zelfstandige houding, die oplossingsgericht is, secuur werkt en een flexibele instelling heeft? En beschik je daarnaast over een grote portie doorzettingsvermogen en ben je een teamplayer? Dan gaan we zeker graag met jou het gesprek aan.

Wil je meer inhoudelijke informatie over deze vacature neem dan contact op met Norbert Dubois, Manager RESC. Tel. 06 51554389

Heb je nog vragen over de procedure of wil je graag solliciteren? Dan kun je contact opnemen met Marjolein Beckers, Recruiter: Tel. 06 825 08 902.