×
Contact E-mail

"Als data analist sla ik een brug tussen de werelden van engineers en data scientists"

Muhammet Gücyetmez is sinds juni afgestudeerd aan de opleiding Master of Chemical Engineering Technology aan de KU Leuven - Campus Diepenbeek. Sinds vorige maand is hij via het Young Technical Talent Program geselecteerd voor zijn eerste opdracht bij het Sitech Asset Health Center. Een uitdagende maar passende opdracht, zoals hij zelf omschrijft. Want ondanks dat hij nog niet bekend is in de wereld van big data, spreekt en kent hij de taal van de engineers. En dat is volgens hem van absolute meerwaarde om de brug tussen beide werelden succesvol te kunnen slaan. 

Toen Muhammet te horen kreeg aan welke opdracht hij de komende maanden mocht gaan werken, was hij meteen enthousiast. “Ik ga aan de slag als data analist en het is mijn taak om een brug te slaan tussen de werelden van engineers en data scientists. Binnen Sitech maken de data scientists de modellen en verwerken ze de data. Vervolgens kan ik de data analyseren. Dat doe ik overigens samen met de engineers, dus de inzichten die ik tijdens mijn masteropleiding gekregen heb, komen binnen deze opdracht goed van pas!”  

Voor Muhammet was Sitech geen onbekende. Zo liep hij tijdens zijn bacheloropleiding stage bij AnQore, waar hij al veel samenwerkte met medewerkers van Sitech. “Toen zag ik dat Sitech bij bijna alle bedrijven op de Chemelot site werkzaam is. Dat sprak me erg aan. Toen ik zag dat ze vanaf dit jaar een eigen Young Technical Talent Program hadden opgezet, heb ik mijn kans gegrepen en heb ik meteen gesolliciteerd.” 

Het Sitech Asset Health Center daarentegen was voor Muhammet wel nog onbekend. “Sitech Asset Health Center focust zich op data en doet dat met allerlei innovatieve oplossingen, gericht op de toekomst. Dat vind ik mooi. Daarom noem ik het Sitech Asset Health Center ook wel het Elon Musk-product van Sitech.”  

Raak geïnspireerd door de verhalen van onze mensen

Do you want to learn how to maximize with Sitech?

Discover our Internships

For questions contact Josien Starink

josien.starink@sitech.nl     +31 (0)46 476 60 66

Deel deze pagina