×
Contact

"Een jongensdroom die eindelijk uitkwam."

"Dat ik toch nog mijn jongensdroom achterna kon gaan, had ik altijd gehoopt maar niet meer verwacht." Dave van de Woude is in april 2018 gestart als brandwacht binnen Sitech. Een jongensdroom die eindelijk uitkwam. 

“De combinatie technische- en brandweerwerkzaamheden én het kameraadschap onder collega’s spreekt me in deze job erg aan. In koude situaties is er altijd ruimte voor een geintje en heerst er een erg open cultuur. Tijdens warme situaties is het erg gestructureerd en staan we allemaal voor dezelfde taak, met hetzelfde doel. Ik kan me elke dag blijven ontwikkelen, want binnen de organisatie wordt er uitgebreid aandacht besteed aan trainingen. Zo zijn we laatst een aantal dagen naar een bedrijfsbrandweer in Tsjechië geweest, waar we samen hebben geoefend en kennis konden uitwisselen. Erg tof vond ik dat!”

“Ik wil graag een leidinggevende functie bekleden binnen een brandweerbedrijf. Tijdens mijn tweede gesprek bij Sitech bleek dat een reëel doel te zijn.”-Dave, brandwacht

Voor zijn tijd bij Sitech was Dave 14 jaar werkzaam bij dezelfde werkgever. Hier werkte hij de eerste jaren als monteur, later als werkplaatschef en op het einde zelfs als teamcoach. Ook in die tijd was Dave al actief bezig met het najagen van zijn jongensdroom, de brandweer. Echter de zekerheden en kansen die zijn vorige werkgever hem bood, kon hij de overstap niet zomaar zetten. “Een stukje zekerheid en de kansen om mijzelf verder te ontwikkelen, wegen voor mij ook mee”, vertelt Dave.

Via kennissen werd Dave uiteindelijk gewezen op een vacature bij de brandweer van Sitech. “Als onderdeel van de selectieprocedure kreeg ik een rondleiding in de kazerne en heb ik gesproken met een aantal brandwachten. Ik was direct enthousiast. Ik wil graag een leidinggevende functie bekleden binnen een brandweerbedrijf. Dat leek tijdens mijn tweede gesprek bij Sitech ook een reëel doel. Toen ik een concreet voorstel ontving, heb ik mijn veilige haven verlaten en mijn jongensdroom nagejaagd.”

“Afgelopen december heb ik binnen Sitech gesolliciteerd op de functie allrounder, de opstap naar bevelvoerder. En ik heb het goede nieuws gekregen dat ik samen met zes andere collega’s mag gaan starten met de bevelvoerdersopleiding. Een kans die erg bijzonder is en waar ik erg trots op ben. Sitech is een bedrijf dat goede afspraken maakt. Het geeft mij als medewerker echt een vertrouwd gevoel.”

Raak geïnspireerd door de verhalen van onze mensen

Meer weten over werken bij Sitech?

Neem contact op met Marjolein Beckers:
vacatures@sitech.nl

Deel deze pagina