×
Contact
“Ik heb de kans gekregen om mijzelf te ontwikkelen op het gebied van Data Science.”

“Ik heb de kans gekregen om mijzelf te ontwikkelen op het gebied van Data Science.”

Na 20 jaar advocaat te zijn geweest, vond Mitch (48 jaar) het tijd voor iets anders. Iets totaal anders. Hij besloot een carrièreswitch te maken en zijn passie voor computers en software development te volgen. Via het Data Science Traineeship van de afdeling Sitech Asset Health Center (SAHC) kreeg hij de kans zichzelf te ontwikkelen op het gebied van Data Science. Mitch: “Nu doe ik iets waar ook echt mijn hart ligt.”

Gedurende zes maanden doorliep hij een intensief programma, waarbij de verschillende elementen van het Data Science vak aan bod kwamen. “Ik heb enorm veel geleerd tijdens het traineeship. Van statistische kennis tot het toepassen van verschillende modelleringstechnieken. Maar het was zeker niet alleen maar theorie. Zo heb ik ook veel inzichten uit de praktijk gekregen, van de engineers zelf. Inzichten die voor ons werk enorm van belang zijn. Het is echt een meerwaarde dat die connectie uit het directe werkveld er binnen Sitech is.”

“We proberen hier de nieuwste technieken in de wereld zo snel mogelijk te implementeren.”- Mitch Super, data scientist

“De diversiteit binnen Sitech spreekt mij erg aan. Mijn functie is breder dan alleen Data Scientist. Zo schrijf ik niet alleen codes en bouw ik modellen, maar kijk ik ook naar hoe ik data kan vormgeven. Het is zowel analyseren als visualiseren. Het mooie is dat het Data Science landschap zich continu ontwikkelt. Binnen de afdeling SAHC proberen we deze nieuwste technieken zo snel mogelijk te implementeren. En de manier waarop we dit realiseren komt door de effort van het hele team. Dat werkt heel fijn!”

“Zo hebben we het afgelopen jaar met het hele team gewerkt aan Ultragrid. Dit is een oplossing waarmee je automatisch machine learning modellen kunt maken. Aan de voorkant stop je data erin, aan de achterkant worden automatisch de beste modellen geselecteerd. Toen ik met het traineeship begon, deden we dit handmatig. Vervolgens duurde het weken voordat we een model getraind hadden. Met Ultragrid kan dit binnen een paar uur. Een innovatie binnen ons vakgebied.”

Raak geïnspireerd door de verhalen van onze mensen

Do you want to learn how to maximize with Sitech?

Discover our Internships

For questions contact Josien Starink

josien.starink@sitech.nl     +31 (0)46 476 60 66

Deel deze pagina